Home  Guide  Forum

Ένας απλός κώδικας για τον υπολογιστή,
ένα μεγάλο βήμα για τον άνθρωπο.


Bitcoin: Το κοινωνικό φαινόμενο

Το Bitcoin είναι κάτι περισσότερο από μια τεχνολογία: Το Bitcoin είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Και είναι το πρώτο μαζικό κοινωνικό κίνημα στην ιστορία που δεν προτείνει άλλη γνώμη εκτός από τη δική του αξία.

Άτομα που διαφωνούν μεταξύ τους για οτιδήποτε, θα συμφωνήσουν για το Bitcoin. Αυτό δίνει στο Bitcoin την αξία του. Όλοι θέλουν το Bitcoin, ανεξάρτητα από τις απόψεις τους για οτιδήποτε άλλο! Και αυτό καθιστά το Bitcoin απρόσβλητο από την οικονομική λογοκρισία. Υπάρχουν άνθρωποι από εντελώς αντίθετα άκρα του πολιτικού φάσματος που χρησιμοποιούν το Bitcoin, επειδή μεγάλες τράπεζες έκλεισαν τους λογαριασμούς τους και τους απέκλεισαν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Είναι τρομακτικό ότι οι τράπεζες μπορούν να επιβάλουν έναν άγραφό τους νόμο, χωρίς λογοδοσία και χωρίς έφεση, απλώς κλείνοντας τους λογαριασμούς των ανθρώπων. Το Bitcoin το σταματά αυτό.

Μπορεί να με αντιπαθείτε, να διαφωνείτε μαζί μου, να με καταδικάζετε, μπορεί ακόμη και να αποφασίσετε ότι με μισείτε, αλλά και οι δύο συμφωνούμε ότι το Bitcoin έχει αξία και το ίδιο το Bitcoin δεν μπορεί να κάνει κάτι με εμάς. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θέλει να το χρησιμοποιήσει. Αν αποφασίσω ότι σε μισώ, εξακολουθούμε να συμφωνούμε στο Bitcoin και δεν μπορούμε να πούμε ο ένας στον άλλο τι να κάνει με το Bitcoin.

Η ελευθερία του Bitcoin προσέλκυσε πολλούς ανθρώπους. Αυτό έδωσε στο Bitcoin κάποια αξία και με τη σειρά του, η αξία του προσέλκυσε περισσότερους ανθρώπους, κάτι που του έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αξία. Έτσι, η αξία του προέρχεται από τη δύναμή του ως κοινωνικό φαινόμενο και όχι απευθείας από την ευφυή τεχνολογία του.

Η τεχνολογία Bitcoin είναι εύκολο να αντιγραφεί. Αλλά το κοινωνικό κίνημα του Bitcoin δεν μπορεί να αντιγραφεί. Υπάρχει επειδή όλοι συμφωνούν στο Bitcoin. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, κάθε φυλής και εθνικότητας, κάθε θρησκείας, κάθε πολιτικής άποψης, όλοι συμφωνούν για το Bitcoin. Οι συμφωνίες ή οι διαφωνίες τους για οτιδήποτε άλλο δεν σχετίζονται με το Bitcoin.

Γι 'αυτό υπάρχει μόνο ένα Bitcoin.Και γι 'αυτό οι άνθρωποι που μισούν το ίδιο το Bitcoin προσπαθούν να το διαλύσουν. Εάν υπάρχουν πολλά Bitcoin, τότε οι άνθρωποι δεν συμφωνούν πλέον για το Bitcoin. Υπάρχει το Bitcoin μου, το Bitcoin σου και το Bitcoin κάποιου άλλου. Αυτή η συμφωνία που μόλις περιέγραψα διαλύθηκε. Μακροπρόθεσμα, εάν δεν υπάρχει ένα Bitcoin αλλά αντιγράφεται σε πολλά Bitcoin, τότε δεν μπορεί να έχει αξία. Η τιμή του θα είναι μηδέν. Το Bitcoin έχει αξία επειδή όλοι συμφωνούν στο Bitcoin. Αν υπάρχουν πολλά Bitcoin, τότε κανένα από αυτά δεν έχει αξία, γιατί κανένα από αυτά δεν έχει τη συμφωνία όλων.

Ευτυχώς, το Bitcoin είναι ανθεκτικό σε αυτό το είδος επιθέσεων. Μπορώ εύκολα να φτιάξω το δικό μου Bitcoin και να δηλώσω στον κόσμο ότι αυτό είναι το νέο Bitcoin. Όμως, θα γελάσεις και θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το αληθινό Bitcoin. Αποδεικνύεται ότι το να προσπαθείς να διαλύσεις τη συμφωνία όλων είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσεις ένα τρένο που έρχεται κατά πάνω σου.

Τα μόνα που διατηρούνται με σχετικά μικρό μερίδιο αγοράς είναι αυτά που υποστηρίζονται από πλούσιους ανθρώπους που έχουν πολλά χρήματα για να διακινδυνεύσουν την χειραγώγηση της αγορά και την οργάνωση προπαγάνδας για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι το «Bitcoin» τους είναι το Bitcoin.

Θα ήταν δύσκολο να επιτεθείς στο Bitcoin μόνο με πλούτο. Το Bitcoin και η αξία του υποστηρίζονται από πάρα πολλά άτομα, πλούσια και φτωχά. Ένας πλούσιος χειριστής της αγοράς που υποστηρίζει ένα πλαστό Bitcoin μπορεί να δει κάποια βραχυπρόθεσμα κέρδη, ειδικά από τη χειραγώγηση της αγοράς. Αλλά μακροπρόθεσμα, πιθανότατα θα χάσει πολλά χρήματα, γιατί το ψεύτικο του νόμισμα θα ανταγωνίζεται το Bitcoin, το οποίο υποστηρίζεται συλλογικά από όλους τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο, πλούσιους και φτωχούς.

Αλλά η απάτη γίνεται επικίνδυνη όταν το ψεύτικο «Bitcoin» προωθείται με πονηρή προπαγάνδα για να ξεγελάσει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι είναι το πραγματικό Bitcoin.

Οι αρχάριοι ή οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ το Bitcoin μπορεί να αναρωτιούνται γιατί οι Bitcoiners θυμώνουν με τα ψεύτικα Bitcoin. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν βαθιά στις αρχές της οικονομικής ελευθερίας του Bitcoin. Μερικοί από αυτούς έχουν αφιερώσει σε αυτές τις αρχές τη σταδιοδρομία τους, τα πάθη τους, έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο Bitcoin! Φυσικά, θα είναι θυμωμένοι όταν βλέπουν το Bitcoin να δέχεται επίθεση από ψεύτες και απατεώνες που προωθούν ψεύτικο «Bitcoin».

Γενικότερα, πολλοί άνθρωποι είναι ηθικά εξοργισμένοι όταν βλέπουν ψέματα, απάτες και κλοπή ταυτότητας. Φυσικά, οι άνθρωποι θα πάνε ενάντια στους εγκληματίες.

Αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος: Εάν έχετε Bitcoin, είτε 1000 BTC είτε μόνο μερικά πολύτιμα satoshis, τότε μια επίθεση στο Bitcoin είναι μια επίθεση στο πορτοφόλι σας. Ίσως να μην ενδιαφέρεστε για τις ευγενείς αρχές του Bitcoin. Όμως θα τις υπερασπιστείτε, για να υπερασπιστείτε την αξία των χρημάτων σας.

Μέρος της ιδιοφυΐας του Bitcoin είναι ότι μετατρέπει την απληστία και τον εγωισμό προς το κοινό καλό. Εάν έχετε Bitcoin, θέλετε να προστατεύσετε τις αποταμιεύσεις σας, οπότε πρέπει να αντισταθείτε σε άτομα που προσπαθούν να το υποτιμήσουν. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να χάσετε τις αποταμιεύσεις σας.

Όλοι όσοι έχουν Bitcoin, έχουν κίνητρο για την προστασία του Bitcoin. Εάν έχετε Bitcoin, τότε κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος όταν υπερασπίζετε την αξία των χρημάτων σας. Δεν μπορείτε να αποφύγετε την προστασία του Bitcoin, εάν θέλετε να προστατεύσετε τα δικά σας χρήματα. Και αν έχετε Bitcoin, τότε μια επίθεση εναντίον του Bitcoin δεν είναι μόνο μια επίθεση ενάντια σε κάποια ιδεαλιστική θεωρία: Είναι μια οικονομική επίθεση εναντίον σας, προσωπικά! Φυσικά, θα πρέπει να είστε θυμωμένοι για αυτό.

Είτε είστε εγωιστές ή αλτρουιστικοί - είτε θέλετε να κάνετε το κόσμο ένα καλύτερο μέρος είτε όχι - σας παρακαλώ να αντισταθείτε στους απατεώνες που φτιάχνουν ψεύτικα «Bitcoin». Κάντε το για τις ευγενείς αρχές. Ή απλά κάντε το για να προστατεύσετε τα χρήματά σας. Θα ήταν ανόητο να αγνοήσετε τους απατεώνες που προσπαθούν να σκουπίσουν την αξία των χρημάτων σας. Στεκόμαστε μαζί, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να αποκαλύψουμε τα ψέματά τους, να καταστρέψουμε την απάτη τους και να βεβαιωθούμε ότι οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά και το ευρύ κοινό γνωρίζουν πως:

Υπάρχει μόνο ένα Bitcoin, το Bitcoin σας, το οποίο έχει αξία επειδή είναι το Bitcoin όλων.